Toto je originálny základ na pravé talianské tiramisu.
Môžme ľubovoľne pridávať ovocie a podobne.
Potrebujeme:
400 ml kava
2 lyžice cukor kryštálový
2-3 lyžice amaretto
Krém:
500 gmascarpone
4 žltky
50 g kryštálový cukor
300 ml rastlinná šľahačka
30 kusov dlhých piškót
3-4 lyžice kakao
Postup:
Žĺtky si vyšľaháme nad parou na hustý krém a necháme vychladnúť.
Uvaríme si silnú kávu spolu s cukrom a amarettom a nalejeme ju do misky v ktorej sa dajú máčať podhovasté piškóty.
V mise rozmiešame mascarpone s cukrom. a zašľaháme ho k vajčným žltkom.
Šľahačku vyšľaháme do tuha a primiešame ju do krému.
Piškóty krátko namáčame v kavovom dipe.
Uložíme ich na podlhovastumisu a rovnomerne na ne nanesieme vrstvu krému.
Ďalšie piškóty namáčame do kávy a uložíme druhú vrstvu.
Opäť natrieme vrstvu krému.
Povrch posypeme kakaom a uložíme na najmänej 5 hodín do chladu(na noc)
A tu je Borievkové Tiramisu.
A pre dnešok keďže je veľa tekvice aj tekvicové:)
Recept na sladko-kyslú tekvicu.
A tu sú malinovo-černicové .
(kompóty od babky)..:))
Znova som sa bláznila:):)
Jahodové veľkonočné:) v pohári aj v nádobe:):)
No comments:
Post a Comment