Sunday 15 September 2013

Tiramisu

Toto je originálny základ na pravé talianské tiramisu.
Môžme ľubovoľne pridávať ovocie a podobne.



Potrebujeme:

400 ml kava
2 lyžice cukor kryštálový
2-3 lyžice amaretto

Krém:

500 gmascarpone
4 žltky
50 g kryštálový cukor
300 ml rastlinná šľahačka
30 kusov dlhých piškót
3-4 lyžice kakao

Postup:

Žĺtky si vyšľaháme nad parou na hustý krém a necháme vychladnúť.


Uvaríme si silnú kávu spolu s cukrom a amarettom a nalejeme ju do misky v ktorej sa dajú máčať podhovasté piškóty.

V mise rozmiešame mascarpone s cukrom. a zašľaháme ho k vajčným žltkom.


Šľahačku vyšľaháme do tuha a primiešame ju do krému.




Piškóty krátko namáčame v kavovom dipe.
Uložíme ich na podlhovastumisu a rovnomerne na ne nanesieme vrstvu krému.




Ďalšie piškóty namáčame do kávy a uložíme druhú vrstvu.
Opäť natrieme vrstvu krému.
Povrch posypeme kakaom a uložíme na najmänej 5 hodín do chladu(na noc)




A tu je Borievkové Tiramisu.



A pre dnešok keďže je veľa tekvice aj tekvicové:)
Recept na sladko-kyslú tekvicu.


A tu sú malinovo-černicové .
(kompóty od babky)..:))



Znova som sa bláznila:):)
Jahodové veľkonočné:) v pohári aj v nádobe:):)






No comments:

Post a Comment