Sunday, 1 September 2013

Trnavské praclíky


Potrebujeme:

  • 400 g múka hladká
  • 20 g droždie
  • 150 ml vlažná smotana šľahačková
  • soľ
  • 70 g maslo
  • 1 ks na potretie vajce
  • na posypanie mandle
  • na posypanie cukor práškový
  • na vymastenie tuk


Postup:
Múku preosejeme,maslo roztopíme,mandle nadrobno posekáme. V smotane rozpustíme droždie a pridáme dve lyžice múky.
Necháme vykysnuť:)


Múku presypeme na dosku v strede urobíme jamku vlejeme do nej nakysnutu smotanu pridáme -štipku soli zmiešame a vypracujeme nie veľmi husté cesto.


Cesto rozdelíme na asi 30 g časti a necháme 15 minút odpočívať.


Z každého kúska vyformujeme praclíčky poukladáme ich na vymastený plech a necháme podkysnuť.
Praclíky potrieme vajcom,posypeme posekanými mandlami a pečieme v rúre. 


Upečene zľahka posypeme práškovým cukrom.

No comments:

Post a Comment