Potrebujeme:
- 400 g múka hladká
- 20 g droždie
- 150 ml vlažná smotana šľahačková
- soľ
- 70 g maslo
- 1 ks na potretie vajce
- na posypanie mandle
- na posypanie cukor práškový
- na vymastenie tuk
Postup:
Múku preosejeme,maslo roztopíme,mandle nadrobno posekáme. V smotane rozpustíme droždie a pridáme dve lyžice múky.
Necháme vykysnuť:)
Múku presypeme na dosku v strede urobíme jamku vlejeme do nej nakysnutu smotanu pridáme -štipku soli zmiešame a vypracujeme nie veľmi husté cesto.
Cesto rozdelíme na asi 30 g časti a necháme 15 minút odpočívať.
Z každého kúska vyformujeme praclíčky poukladáme ich na vymastený plech a necháme podkysnuť.
Praclíky potrieme vajcom,posypeme posekanými mandlami a pečieme v rúre.
No comments:
Post a Comment