Friday 11 October 2013
Calcannon
Potrebujeme:
500g biela kapusta/kel
500g zemiaky
zväzok jarných cibuliek
180 ml sladkej smotany
soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
100g maslo roztopené
Postup:
Zásnubní prsteň, peniaze, (zabalené do malého kúsku pečiaceho papiera)
Kapustu umyjeme,nakrájame na tenké pružky a uvaríme v osolenej vode potom zlejeme a necháme odkvapkať.
Zemiaky uvaríme v šupke,olúpeme a roztlačíme.
Dáme pomaly variť smotanu do ktorej sme nakrájali cibuľky varíme minimálne 5 minút.
Potom vlejeme smotanu do zemiakov.
Zľahka vmiešame kapustu,ochutíme soľou a čiernym korením a nadávkujeme na misu.
Doprostriedku uschováme predmet.
Pred podávaním urobíme jamku a vlejeme maslo.
Labels:
Irska kuchyňa
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment