Friday, 14 February 2014

Plnené kalamáre s gjuveč ryžou.


Potrebujeme:
 750 g kalamáre
    
Postup:
Kalamáre umyjeme, dávame na tácku, na ktorú sme dali servítky a necháme odtiec.
Každý kalamár naplníme.



Napichujeme na špajlu na ražniči alebo každý samostatne prepicheneme so šparatkom a pečieme.
Počas pečenia do nich pichám vidličkou aby vyšiel vzduch.(naplnila som až príliž vy naplnte trocha menej)


Ak na špajlu, dam po tolko,kolko je na danu porciu- zavisi od počtu ludi.
Vypekame na rozpalenom ohni.
Pred koncom dodáme nadrobno narezaný cesnak .
Pred podavanim pokvapkam citronom.



Ten olej musi byt rozpaleny.

Plnka:

 1 balíček     ryže arborio
2 hrnčeky     vývar
1 konzerva     paradajkový pretlak
4 strúčiky     cesnak
1 balíček     mleté mäso
1 ks     cibuľa
    mleté čierne korenie
    soľ

Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme najemno.
Vo vyššej panvici rozohrejeme trochu oleja a cibuľu s cesnakom pomaly restujeme.
Teplotu zvýšime a pridáme mleté mäso, ktoré prudko smažíme.


Pridáme koreniny, pretlak a ryžu.
Všetko krátko osmažíme, aby ryža ľahko zosklovatela.
Potom všetko zalejeme vývarom a dusíme do mäkka.


Odstavíme a plníme klamáre.
Podávala som s klasickou paradajkovou omáčkou.

Postup na pravý gjuveč pokračuje takto:

Pokrm preložíme do zapekacej misky.
 Ak to riadu umožňuje, môžeme zapekať priamo v hrnci.
 Nastrúhame si syr a celý pokrm ním posypeme.
Pečieme vo vyhriatej rúre, kým syr nezozlátne.
Jedlo ihneď podávame.

No comments:

Post a Comment