Sunday 27 July 2014

Florida rezy




Výborné,svieže,jednoduché na prípravu.....(z domácich vajíčok):)

Cesto:

4ks     vajce
200g     cukor kryštál
200g     múka hladká
50ml     voda
50ml     olej slnečnicový
1ks     cukor vanilkový
1ks     kypriaci prášok


Plnka:
Krém:

400ml mlieko

4ks   žĺtok vaječný

4Lyžice  múka hladká

140g   cukor kryštál

200g   maslo


Broskyne/mandarínky(zavárané)

Rastlinná šľahačka 500 ml

Čokoláda na ozdobenie


Najskôr pripravíme korpus na veľký plech o rozmere 40 x 40 cm.
Bielky si vyšľaháme na tuhý sneh.
Žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny a prišľaháme teplú vodu s olejom.
Do tejto hmoty stierkou primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom.
Pomalými krúživými pohybmi primiešame aj tuhý sneh z bielkov.
Cesto nalejeme naplech vyložený papierom na pečenie a upečieme do ružova na 180 stupňov.
Rúru neotvárame počas pečenia, aby korpus ostal nadýchaný.
Pečieme asi 30 - 35 minút.(pri tortách stačí menej) Urobíme skúšku špajdlou, či je už cesto upečené.





Ešte teplý korpus natrieme džemom.


Kým sa korpus pečie a následne aj chladne, dajte do hrnca mlieko, cukor, žĺtky a múku rozrobenú v troche mlieka a za neustáleho
prešľahávania priveďte k varu, chvíľku prevarte a nechajte vychladnúť.
Dobré je občas premiešať, aby puding nechytil kôru, alebo zakryť fóliou.
Do vychladnutého krému prišľahajte do penista vyšľahané maslo.







Nanesieme na korpus nato poukladáme ovocie.
Vyšľaháme si šľahačku a nanesieme na ovocie.
Postrúhame čokoládu a ozdobíme.








Torta z domácich vajíčok:)









No comments:

Post a Comment