Monday 14 July 2014

Gaštanová torta




Potrebujeme:

3 - 4 ks pyré gaštanové
 2-3 ks vajíčko
 rastlinná šľahačka
 maliový  džem
 rum


Postup:
Korpus:
Gaštanové pyré rozdrvíme a poriadne zmiešame s vajíčkom.
Dáme do formy na pečenie a pečieme cca 50 minút - treba to sledovať a testovať kým to nebude hotové








Plnka:
Vyšlahame šlahačku.
Upečený a vychladnutý korpus prerežeme na 3 časti  a pokvapkáme rumom
Následne urobíme tenkú vrstvu kyslého lekváru a potom potrieme šľahačkou.
Priklopíme vrchnú časť a celú tortu opäť potrieme plnkou.





Na bežné príležitosti nemusíme zdobiť a inak sa dá zdobiť čokoládou v rôznych skupenstvách a podobne.Nakoniec je dobré ju aspoň hodinu nechať odležať v chladničke, aby sa všetko zoznámilo a ztuhlo .

1 comment: