Monday 14 July 2014
Gaštanová torta
Potrebujeme:
3 - 4 ks pyré gaštanové
2-3 ks vajíčko
rastlinná šľahačka
maliový džem
rum
Postup:
Korpus:
Gaštanové pyré rozdrvíme a poriadne zmiešame s vajíčkom.
Dáme do formy na pečenie a pečieme cca 50 minút - treba to sledovať a testovať kým to nebude hotové
Plnka:
Vyšlahame šlahačku.
Upečený a vychladnutý korpus prerežeme na 3 časti a pokvapkáme rumom
Následne urobíme tenkú vrstvu kyslého lekváru a potom potrieme šľahačkou.
Priklopíme vrchnú časť a celú tortu opäť potrieme plnkou.
Na bežné príležitosti nemusíme zdobiť a inak sa dá zdobiť čokoládou v rôznych skupenstvách a podobne.Nakoniec je dobré ju aspoň hodinu nechať odležať v chladničke, aby sa všetko zoznámilo a ztuhlo .
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Mňam, vyzkouším. Jindra
ReplyDelete