Monday, 15 September 2014

Medový krémeš

  Potrebujeme:

     30O g múka hladká
     100 g cukor práškový
     2 Lyžice rum
     2 ks vajcia
     1 Lyžica med
     1 lyžička sóda bikarbóna
     50 g Hera
  
Plnka:
     200 g hera
     150 g cukor práškový
     1 L mlieko
     2 ks žĺtky
     4 lyžice múka polohrubá
     2 balíčky zlatý klas
     1 - 2 lyžice rum
    Šľahačka:
    1l rastlinná smotana na šľahanie
     2 ks cukor vanilkový


Postup:

Z prísad vypracujeme polotuhé cesto,rozdelíme ho na dve polovice,rozvaľkáme na veľkosť plechu a dáme piecť na vymastený,
vysypaný plech z opačnej strany.

Do mlieka rozšľaháme žĺtky , múku a zlatý klas,uvaríme puding ktorý necháme vychladnúť.
Vymiešame maslo a praškový cukor, postupne primiešame vychladnutý puding a nakoniec dochutíme rumom.

Plnku roztrieme na plát,na to natrieme vyšľahanú tuhú šľahačku,prikryjeme druhým plátom.
Nakoniec vrch posypeme praškovým cukrom.

No comments:

Post a Comment