Potrebujeme:
Cesto:
8 vajec
80 g práškového cukru
20 g kakaa
100 g zomletých mandlí
60 g práškového cukru do snehu z bielkov
100 g hrubej múky
50 g čokolády
40 g masla
Plnka:
250 g masla (125 g maslo + 125 g helia)
70 g práškového cukru
150 ml mlieka
150 g čokolády na varenie
1 lyžica rumu
Čokoládová poleva:
100 g čokolády na varenie
50 g cera
Postup:
Žĺtka vymiešame s cukrom do peny.
Postupne pridávame kakao, zomleté mandle a premiešame.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zašľaháme do neho zvyšný cukor.
Čokoládu nastrúhame na strúhadle a pomaly ju primiešame do kakaového cesta.
Potom pridáme roztopené vlažné maslo, ktoré sme si roztopili za necelú minútu v mikrovlnke na najnižšom teplotnom stupni.
Do kakaového cesta postupne pridáme múku a sneh z bielkov.
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 15 minút.
Upečené a vychladnuté cesto prekrojíme po dĺžke na tri rovnaké časti.
Do mlieka nalejeme lyžicu rumu, nalámeme čokoládu, uvaríme do tuha a necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame s cukrom do peny a postupne pridáme vychladnutú čokoládovú hmotu.(trocha použijeme na potretie vrchu).
Spodný plát kakaového cesta potrieme vrstvou lekváru, napr. čučoriedkovým.
Na lekvár natrieme čokoládovú plnku.
Položíme plát cesta a jemne pritlačíme.
Celý koláč potrieme po bokoch a vrchu odobratou časťou plnky a dáme stuhnúť do chladničky.
Medzitým si nad parou pripravíme čokoládovú polevu.
Mierne vychladnutou čokoládovou polevou potrieme koláč a znovu necháme stuhnúť.
Pred krájaním si naznačíme rezy a ozdobíme troškou vyšľahanej šľahačky.
15 Sept 2014
Budapeštianske rezy
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment