Americká žemla
Ptrebujeme:
240 ml mlieko
2 ks vajcia
6 PL, rozpustené maslo
2 PL cukor kryštál
1 ČL soľ
500 g múka polohrubá
3/4 ks droždie
Postup:
Ingrediencie dáme do domácej pekárne a necháme vymiesiť a vykysnúť cesto.
Ak nemáme pekáreň, pripravíme si klasické kysnuté cesto.
Po vykysnutí cesto spracujeme a nachystáme si male bochníky žemle a necháme na pracovnej doske ešte trochu podkysnúť
cca 20 minút.
Potrieme mliekom a posypeme sezamom. Pečieme pri 200 st. kým nám žemle chytia krásnu farbu.
Moj fish burger:)
original americký burger
Recept na pravý americký burger
Ingrediencie:
1 kg mletého hovädzieho mäsa
1 nadrobno nasekaná cibuľa
5-7 strúčikov pretlačeného cesnaku
2 vajcia
1 šálky nastrúhaného syru čedar
1 šálky strúhanky
3 čajové lyžičky worchestrovej omáčky
korenie
soľ
Postup: všetky ingrediencie spolu zmiešame dokopy a rozdelíme na 8 rovnakých častí.
Z každej vytvarujeme tvar hamburgeru, ktorý sa zmestí do žemle. Necháme hodinu stuhnúť v chladničke.
Predohrejeme gril (alebo panvicu) na vysokú teplotu.
Opekáme z každej strany 6 minút. Kto má chuť na cheeseburger, môže si na mäso položiť plátkový syr.
Dávame do sezamovej žemle spolu so zeleninou, opečenou cibuľou a dressingom podľa chuti.
Kanadský burger
Ide o recept ktorý používajú v NFL tíme Broncos Denver na štadiónoch, teda najbližšie sa podobajúci recept, kedže ide
o tajnú receptúru.
Mäso by sa malo pripravovať na grile, kvôli dymovej aróme.
1 kg mäso hovädzie mleté
2 ks vajce surové
200 ml omáčka BBQ
3 - 5 ks papričky jalapeno
4 ks cibuľa väčšia
1 PL omáčka tabasco
1 ČL oregano
10 PL omáčka worcesterská
5 ks cesnak
2 bal. čipsy tortilla
1 - 2 ks paradajka
1 ks šalát ľadový
2 - 3 PL soľ
2 ČL korenie čierne čerstvo mleté
8 ks (alebo žemle) pečivo hamburgerové
8 plátkov cheddar
16 plátkov slanina
Mleté mäso, vajcia, BBQ omáčku, posekané jalapeno papričky, 1,5 cibule na drobno, tabasco, oregáno, worcestrovú omáčku,
pretlačený cesnak, podrvené tortillové čipsy, mleté čierne korenie a soľ zmiešame (najlepšie deň dopredu) a necháme
odležať minimálne 2-3 hodiny.
Medzi tým si zvyšnú cibuľu (min. 2,5 - 3 ks.) zosmažíme v hrnci alebo na panvici na oleji (nakrájanú na kolieska).
Slaninu tak isto usmažíme do zlata.
Pokrájame si paradajky na kolieska, očistíme a oddelíme si šalát.
Mäso tvarujeme do hrubých placiek a grilujeme na drevenom uhlí podľa chutí
(krvavý, stredne prepečený alebo prepečený - v tomto prípade odporúčam stredne prepečený).
Pred dopečením položíme plátok cheddaru na mäso aby sa roztopil.
Ukladáme do žemle opečenej na grile v postupnosti - mäso, syr, šalát, paradajka, BBQ omáčka, slanina a usmažená cibuľa
(podľa chuti sa môžu dať navrch ešte tortillové čipsy.
A v mojom prípade mám rád dvojitý syr ale to už je vec chuti.
17 Sept 2014
Burger
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment