Potrebujeme:
30O g múka hladká
100 g cukor práškový
2 Lyžice rum
2 ks vajcia
1 Lyžica med
1 lyžička sóda bikarbóna
50 g Hera
Plnka:
200 g hera
150 g cukor práškový
1 L mlieko
2 ks žĺtky
4 lyžice múka polohrubá
2 balíčky zlatý klas
1 - 2 lyžice rum
Šľahačka:
1l rastlinná smotana na šľahanie
2 ks cukor vanilkový
Postup:
Z prísad vypracujeme polotuhé cesto,rozdelíme ho na dve polovice,rozvaľkáme na veľkosť plechu a dáme piecť na vymastený,
vysypaný plech z opačnej strany.
Do mlieka rozšľaháme žĺtky , múku a zlatý klas,uvaríme puding ktorý necháme vychladnúť.
Vymiešame maslo a praškový cukor, postupne primiešame vychladnutý puding a nakoniec dochutíme rumom.
Plnku roztrieme na plát,na to natrieme vyšľahanú tuhú šľahačku,prikryjeme druhým plátom.
Nakoniec vrch posypeme praškovým cukrom.
15 Sept 2014
Medový krémeš
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment