Sunday, 2 November 2014

Bodkovano-mramorový cheesecake





1 šálku nadrvených BEBE keksíkov alebo Marína sušienok,
1/4 šálky kakaa,
2 PL kr. cukru,
1/4 šálky rozpusteného masla.

Na prípravu plnky budeme potrebovať:

1/2 šálky pr. cukru,
2 vajíčka,
1 ČL vanilkového cukru,
2/3 šálky kyslej smotany,
30 ml rozpustenej tmavej čokolády,
500 g mäkkého smotanového syra.


Najskôr si prehrejeme trúbu na 150 stupňov. Pripravíme si formu na pečenie a vystelieme ju papierom na pečenie.
V menšej miske si rozdrvíme sušienky, pridáme cukor, kakao a rozpustené maslo. Premiešame a vystelieme touto zmesou formu.



V inej miske si vymiešame smotanový syr do hladka. Postupne pridávame cukor a jedno vajíčko po druhom.
Za každým dôkladne premiešame.
Pridáme vanilku, ktorú sme si zmiešali s kyslou smotanou. Takto pripravenú hladkú hmotu si rozdelíme na polovicu.







Jednou polovicou natrieme na rozdrvené sušienky a druhú si odložíme.


Rozpustenú tmavú čokoládu si zahrejeme vo vodnom kúpeli a zmiešame ju s odloženou polovicou plnky.
Vložíme si ju do sáčka alebo cukrárskeho vrecka a vytvárame do navrstvenej tvarohovej hmoty guličky.
Ja som po vrchu jemne prehádzala aby to bolo krajšie.



Vložíme do trúby a pečieme cca 1 hodinu. Po uplynutí času trúbu vypneme, ale koláč nevyberáme.
 Necháme ho v trúbe postáť 1 hodinu a následne ho dáme vychladiť do chladničky na 24 hodín.

No comments:

Post a Comment