2 Nov 2014
Bodkovano-mramorový cheesecake
1 šálku nadrvených BEBE keksíkov alebo Marína sušienok,
1/4 šálky kakaa,
2 PL kr. cukru,
1/4 šálky rozpusteného masla.
Na prípravu plnky budeme potrebovať:
1/2 šálky pr. cukru,
2 vajíčka,
1 ČL vanilkového cukru,
2/3 šálky kyslej smotany,
30 ml rozpustenej tmavej čokolády,
500 g mäkkého smotanového syra.
Najskôr si prehrejeme trúbu na 150 stupňov. Pripravíme si formu na pečenie a vystelieme ju papierom na pečenie.
V menšej miske si rozdrvíme sušienky, pridáme cukor, kakao a rozpustené maslo. Premiešame a vystelieme touto zmesou formu.
V inej miske si vymiešame smotanový syr do hladka. Postupne pridávame cukor a jedno vajíčko po druhom.
Za každým dôkladne premiešame.
Pridáme vanilku, ktorú sme si zmiešali s kyslou smotanou. Takto pripravenú hladkú hmotu si rozdelíme na polovicu.
Jednou polovicou natrieme na rozdrvené sušienky a druhú si odložíme.
Rozpustenú tmavú čokoládu si zahrejeme vo vodnom kúpeli a zmiešame ju s odloženou polovicou plnky.
Vložíme si ju do sáčka alebo cukrárskeho vrecka a vytvárame do navrstvenej tvarohovej hmoty guličky.
Ja som po vrchu jemne prehádzala aby to bolo krajšie.
Vložíme do trúby a pečieme cca 1 hodinu. Po uplynutí času trúbu vypneme, ale koláč nevyberáme.
Necháme ho v trúbe postáť 1 hodinu a následne ho dáme vychladiť do chladničky na 24 hodín.
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment