Buchty na pare? skôr by sa to malo volať moje dectvo milujem ich,milovala som ich a budem ich milovať:)
Potrebujeme:
- 250 g múka polohrubá
- 100 ml mlieko
- 10 g droždie
- štipka soľ
- štipka cukor
Náplň:
Ľubovoľná ja dávam kúsok čokolády a džem ,alebo nutellu najtypickejší je slivkový lekvár.
Postup:
Do misky vysypeme múku, pridáme štipku soli a štipku cukru.
Droždie rozpustíme v mlieku - kvások. Pridáme do múky.
Vypracujeme cesto.
Spracované cesto prikryjeme a necháme 30 min.kysnúť.
Vykysnuté cesto:
Vykysnuté cesto narežeme na kusy. Naplníme.
tradične slivkovým lekvárom:)
Zlepíme a urobíme guľky.
Postavíme do hrnca trocha vody. Olejom potrieme stojan na buchty. Vložíme do hrnca s vodou a poukladáme buchty. Necháme 7-10 min. na pare.
Za ten čas si prepražíme maslo.
Urobíme omáčku:
Zmiešame kompótovú šťavu a granko alebo kakao(ak používame kakao pridávam aj trocha cukru.)
Po 10 min. na pare
Polejeme popraženým maslom a omáčkou ktoru sme si pripravili.
Práve slovenské buchty sú posypané makom a cukrom.
mnam ;)
ReplyDelete:)
ReplyDelete