Mamka ju miluje ešte s lokšami alebo knedľou tak som jej ju pripravila na jej veľký deň matiek.
Potrebujeme:
- 2300 g kačka
- podľa potreby soľ
- podľa chuti rasca
- podľa potreby voda
- 1 ks kapusta červená
- soľ
- rasca
- korenie čierne mleté
- 1 väčšia cibuľa
- olej
- 5 PL cukor kryštálový
- ocot
Kačku som umyla zbavila drobov a poriadne nasolila všade z vnútra,pod krídlami .
Nechala som ju na noc v chladničke, stačí na chladnejšom mieste.
Ráno som sa zobudila(veľmi skoro) a znova som ju umyla, trocha posolila a posypala rascou dala som ju späť do pekáča.
Dala som piecť pri 200 stupňov asi 2 hodinky prikrytú.
Medzitým sem tam poprevraciame a pooblevame ju masťou ktorú vyprodukuje.
Po dvoch hodinách keď už bola mäkkšia som ju odkryla znova pooblevala poobtierala trochou mlieka a zvýšila som teplotu na 230 stupňov a dala piecť neprikrytú (odobrala som masť spod kačky)
Keď mala peknú farbu znova som otočila na druhú stranu a znova nechala piecť kým nechytila peknú farbu.
Celá príprava kačky trvala 3 a pol hodiny pekne do chrumkava.
Moja kačička vypotila toľko tuku:
Zatiaľ čo sa piekla som si pripravila kapustu
Kapustu očistíme od horných listov a nastrúhame na menšie plátky posolíme a necháme chvíľku postáť.
Cibuľku nakrájame na male kocky a orestujeme na oleji do sklovita.
Pridáme cukor za stále miešania necháme skaramelizovať.
Pridáme kapustu,rascu a korenie trocha podlejeme a necháme asi 15-20 minút variť
(neprikrývame necháme vylúčiť látky ktoré spôsobujú to že nám to môže zhorknúť)
potom dusíme až kým sa nám nevyparí prebytočná voda. Pridáme ocot podľa chuti.
Moja kačička s kapustou:
Dala som ešte skaramelizovať jablka aby to troška oživilo tanier.
A tu je Pani konzumovateľka najlepšia mamička na svete.
Tak potajomky odfotená.
Podávať môžme s:
lokšami:
http://varecha.pravda.sk/recepty/lokse-fotorecept/38681-recept.html
alebo
knedľou:
http://varecha.pravda.sk/recepty/knedlikfotorecept/32111-recept.html
Veľlkovýroba:)
Skvelé je zmiešať si kapustu s uvarenou ryžou rýchle a výdatné jedlo.
No comments:
Post a Comment