Veľmi chutné šťavnaté aj chrumkavé.
Potrebujeme:
- 1,5 kg krídla kuracie
- 80 ml horčica dijónská
- 60 ml džús jablkový
- 60 ml šťava pomarančová
- 120 ml med
- 60 ml omáčka sójová
- 4 strúčiky cesnak
- 1 lyžica olej
- korenie čili
- 4 lyžice ocot
Krídla umyjeme,očistíme a odstránime konce.(nemusíme ja som polovicu odstránila a polovicu nechala pretože mamina ich ma rada)
Z horčice ,octu,pomarančovej šťavy,medu,sójovej omáčky, pretlačeného cesnaku a oleja pripravíme marinádu a dochutíme ju čilli korením.Krídla zmiešame s marinádou a necháme 4 hodiny odležať v chladničke.(najlepšie je na noc ,ved ako stale čim dlhšie tým lepšie).
Potom ich poukladáme na plech a pečieme minimálne 30 minút pri 180-200 stupňov.
Počas pečenia ich podlievame marinádou.(mamka ma radšej chrumkavejšie tak som ich nechala dlhšie ale mäsko bolo mäkké už po 30 minútach)
Za tu dobu čo boli v rúre som si pripravila horčicovo-medový dip.Robila som ho od oka ale tak
Potrebujeme:
- 3 lyžice dijónskej horčice
- 2-3 lyžice medu
- 5 lyžíc kyslej smotany
- 2 lyžice tatárskej omáčky
Ostrá ale výborná ak chcete jemnejšiu tak len pridajte viac smotany alebo medu.
Postup:
Najprv som si v miske zmiešala smotanu s tatárkou a v druhej nádobe dijónsku horčicu a med
Potom som to zmiešala.
Podávala som s dipom,hranolkami a zeleninou.
No comments:
Post a Comment