Je výborný .
Potrebujeme:
550 g olúpané kivi
200 g olúpane jablka
250 g olúpaných banánov.
2 lyžičky kyseliny citronovej
500 g kryštálový cukor
1 gelfix Extra 2:1
Postup:
Pripravené ovocie nakrájame na menšie kúsky alebo rozmixujeme a zmiešame v hrnci s kyselinou citrónovou.
Odvážene množstvo cukru zmiešame s Gelfixom Extra 2:1,potom primiešame k ovociu.
Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a za stáleho miešania varíme 15 a viac minút.
Uvarenú zmes plníme ihned do pripravených pohárov.
Závitkové poháre uzatvoríme,obrátime a asi 5 minút necháme stáť na viečku
14 Sept 2013
Kivi džem
Labels:
Džemy
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Super !
ReplyDelete