Zákusok robený pre môjho učiteľa:)
Potrebujeme:
200 g mrazene/čerstvé jahody
100 g sušienky s názvom Jablčné bio kačičky so špaldovou múkou
250 g nízkotučného tvarohu
250 g ricotty
100 g 12% smotany
4 lžičky mleté želatiny
20 g stévie
1 lyžica Bio "masla" alebo javorový sirup
+ 2 lyžice horúcej vody
+ 1 vrchovatá lyžička mletej vanilky
Postup
Pripravíme si suroviny.
4 lyžičky želatiny zmiešame so 4 lyžicami studenej vody a necháme asi 5 minúť nabobnať.
Medzitým rozdrobíme sušienky na čo najmenšiu drť(môžme použiť mixér)
Zmiešame ich s dvoma lyžičkami horúcej vody a lyžičkou rozpusteného "masla"alebo javorového sirupu
Dôkladne premiešame a vsypeme do tortovej formy.
Pomocou lyžice postláčame sušienky do formy tak aby bolo rovnomerne, dáme do chladničky stuhnúť.
V hrnci na miernom ohni zahrejeme smotanu tesne pod bod varu pridáme želatínu a dôkladne premiešame aby sa uplne rozpustila.
Nakoniec pridáme lyžičku vanilky a odstavíme zo sporáka.
Jahody rozmixujeme a vo väčšej miske zmiešame s tvarohom a ricottou do hladka.(môžme použiť iba ricottu)
Pridáme vanilkovú smotanu a ešte raz poriadne premiešame.
Nakoniec pridáme stéviu podľa chuti.
Všetke suroviny dôkladne premiešame,necháme zchladnúť na izbovú teplotu a vlejeme na sušienkový základ.
Necháme stuhnúť asi 4 hodiny alebo cez noc ztuhnúť.
Nakrájame na úhľadné kúsky a podávame vychladnuté ozdobené jahodou.
Obyčajný jahodový:)
Korpus:
bebe mliečne
jahodová milka
maslo
Do náplne som pridala viac tvarohu čím bola svetlejšia
6 Nov 2013
Jahodový cheesecake bezlepkový a vhodný pre diabetikov
Labels:
Torty
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment