Výborný dezert na leto alebo aj v tomto jesennom počasí:)....Ľahký a chutný
Potrebujeme:
150-200 g piškoty
200 g kysla smotana
200ml smotana rastlinná
ovocie 250-300 g
Rum na pokvapkanie
Na omáčku:
250 g ovocie
30-50 g práškový cukor
kukuričný škrob (rozmiešaný v troche vody) nemusí byť
Postup:
Polovicu piškót si naukladáme do formy a pokvapkáme rumom.
Nato navrstvíme polovicu ovocia.(ak chceme môžme dať všetko ovocie naraz a spraviť omáčku teda zmes ovocia ktoré budeme striedať)
Smotanu si vyšľaháme a zmiešame s kyslou smotanou.
Navrstvíme na ovocie.
Postup ešte raz opakujeme a dáme do chladničky stuhnúť a uležať aby sa chute spojili.
Omáčka:
V hrci si zohrejeme ovocie s cukrom. Môžme pridať aj kukuričný škrob.
Omáčkou polejeme dezert a dávkujeme lyžičkou.
Trocha omáčky si môžme nechať a polievať každú porciu.
No comments:
Post a Comment