Friday, 13 September 2013

Mrveničkový koláč s ovocím/bejleš


Béleš:)
Kysnuté  cesto ovocie a mrvenička, poznáte niečo jednoduchšie a chutnejšie?:)
Výšku a ovocie môžte prispôsobiť.
Tradičný je so slivkami a vysoký no ja mam rada tenší:)

Potrebujeme:

500 g múka polohrubá
20 g droždie
250 ml mlieko
2 lyžice cukor kryštálový
1 lyžica bravčovej masti

Mrvenička:

  • 50 g maslo
  • 50 g cukor praškový
  • 70 g múka hrubá
Náplň:
  • 500 g ovocie mrazene/čerstve
  • cukor krupicový
Postup:
Zo surovín vypracujeme cesto do ktorého na koniec pridáme lyžicu masti.
Cesto ani nie tuhé ani riedke.




Z masla,hrubej múky a práškového cukru pripravíme mrveničku.
Cesto rozvaľkáme na obdlžnikový plát a prenesieme ho na plech vyložený papierom na pečenie.
Alebo si ho vtlačíme do formy.



Rozprestrite naň čiastočne rozmrazené alebo aj čerstvé ovocie(ktoré pocukríme) a posypeme práškovým cukrom a mrveničkou.
Rozprestrite naň čiastočne ovocie a posypeme práškovým cukrom a mrveničkou.
Vložíme do predom vyhriatej rúry.
Hotovo:)




 Tu je vysoký a so slivkami:)


Výborný cesto je naozaj skvelé vláčne:)






A tu je koláč:)

:):)









A z tohto cesta niečo také ako pudingoš:)
Plnku som dala podľa tejto polevy ale môžme požiť aj tú na pudingoš:


http://kajusiqq.blogspot.sk/2013/09/vareskovy-zakusok.html

http://kajusiqq.blogspot.sk/2013/09/pudingos.html






Slivkový originál:)








No comments:

Post a Comment