Wednesday, 11 September 2013

Sviečková na smotane


Sviečková na smotane , receptov na ňu je kvantum no predsa tu máte ten môj overený.

Potrebujeme:


  • 600 g sviečkovica bravčová panenská
  • 100 g slanina
  • soľ
  • 2 lyžice masť
  • 1 väčšia cibuľa
  • 250 g koreňová zelenina
  • niekoľko zrniek čierne a nové korenie
  • 1/2 lyžičky tymian
  • 2 listy bobkový list
  • 250 g kyslá smotana
  • 1 lyžica hladká muka
  • cukor
Postup:
Mäso odblaníme.
Polovicu slaniny pokrájame na pásiky,zvyšok nadrobno. 
Mäso prešpikujeme pásikmi slaniny a posolíme.




Pokrájanú slaninu opražíme na masti,pridáme mäsko a prudko opečieme.





Mäso vyberieme a na tuku opražíme pokrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu.

Pridáme koreniny.



Mäso vrátime späť.Podlejeme a dusíme domäkka,pričom mäso obraciame,prelievame šťavou a podľa potreby podlejeme.








Mäkké mäso vyberieme. Zeleninu a šťavu prelisujeme.





Do smotany pridáme múku.
Šťavu necháme zovrieť a prilejeme smotanu v ktorej sme rozmiešali muku. Omáčku dôkladne povaríme,pridáme soľ a cukor podľa chuti, ešte chvíľku povaríme. (farba omáčky zaleží na pomere mrkva a petržlen)



No comments:

Post a Comment