Sunday, 3 November 2013

Tekvicový prívarok


Potrebujeme:
     1 kus tekvica
      olej
     voda
      soľ
      korenie čierne mleté čerstvé
      mlieko na preriedenie
     1-2 lyžice múka hladká
     200 ml smotana na varenie
cukor podľa chuti
ocot podľa chuti
   




Postup:

Tekvicu si očistíme a vydlabeme z nej jadierka.
Nastrúhame ju.

Na oleji si opražíme cibuľku pridáme k nej tekvicu a dusíme do mäkka.

Potom pridáme smotanu v ktorej sme si rozrobili múku.
Chvíľu povaríme.


Osolíme a dochutíme cukrom a korením.
Pridáme kôpor no nemusí byť(ja som mala sušený)
Pridáme trocha  octu.




Podávame s varenými zemiakmi a volským okom,klobáskou pre dnešok som podávala s tekvicovými plackami:)

No comments:

Post a Comment