Sunday 3 November 2013
Tekvicový prívarok
Potrebujeme:
1 kus tekvica
olej
voda
soľ
korenie čierne mleté čerstvé
mlieko na preriedenie
1-2 lyžice múka hladká
200 ml smotana na varenie
cukor podľa chuti
ocot podľa chuti
Postup:
Tekvicu si očistíme a vydlabeme z nej jadierka.
Nastrúhame ju.
Na oleji si opražíme cibuľku pridáme k nej tekvicu a dusíme do mäkka.
Potom pridáme smotanu v ktorej sme si rozrobili múku.
Chvíľu povaríme.
Osolíme a dochutíme cukrom a korením.
Pridáme kôpor no nemusí byť(ja som mala sušený)
Pridáme trocha octu.
Podávame s varenými zemiakmi a volským okom,klobáskou pre dnešok som podávala s tekvicovými plackami:)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment