3 Nov 2013
Tekvicový prívarok
Potrebujeme:
1 kus tekvica
olej
voda
soľ
korenie čierne mleté čerstvé
mlieko na preriedenie
1-2 lyžice múka hladká
200 ml smotana na varenie
cukor podľa chuti
ocot podľa chuti
Postup:
Tekvicu si očistíme a vydlabeme z nej jadierka.
Nastrúhame ju.
Na oleji si opražíme cibuľku pridáme k nej tekvicu a dusíme do mäkka.
Potom pridáme smotanu v ktorej sme si rozrobili múku.
Chvíľu povaríme.
Osolíme a dochutíme cukrom a korením.
Pridáme kôpor no nemusí byť(ja som mala sušený)
Pridáme trocha octu.
Podávame s varenými zemiakmi a volským okom,klobáskou pre dnešok som podávala s tekvicovými plackami:)
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment